Exemple

Σουπιός Ιωάννης

O Ιωάννης Μ. Σουπιός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Το 1996 εισήχθη στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά και έχει άριστη γνώση υπολογιστών.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)

Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών το 1997 και 1999 (DETROP ’97,’99) ήταν υπεύθυνος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής για την συμμετοχή του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας.

Η πτυχιακή του διατροφή αποτέλεσε πρότυπο θέμα και αφορούσε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και λιπαρά (τρόφιμα light) και έγινε σε συνδυασμό με έρευνα κατανάλωσης αυτών των προϊόντων αλλά και καταγραφή όλων αυτών των προϊόντων light που κυκλοφορούσαν στην Ελληνική αγορά και η μελέτη δημοσιεύθηκε στο 6ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής.

Η ολοκλήρωση των σπουδών του έγινε το 2000, μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής του άσκησης δίπλα στο κορυφαίο και καταξιωμένο διαιτολόγο – διατροφολόγο, Ευάγγελο Ζουμπανέα.

Το 2007 αποτέλεσε μέλος της επταμελούς ομάδας φυσικών προσώπων για την εκπόνηση του προγράμματος «Σωστή Διατροφή & Άσκηση ως μέτρο πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας» του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων που υλοποιήθηκε από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας και με συμπράττοντες φορείς την Ενδοκρινολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.

Το 2009 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ), από τον Απρίλιο του 2009 είναι Αντιπρόεδρος του ΙΔΜΕ και από τον Μάρτιο του 2020 είναι Πρόεδρος του ΙΔΜΕ.

To 2011 εγγράφηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Διατροφών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (National Centre for Eating Disorders) που γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) στην Ελλάδα. Το 2012 έλαβε το τίτλο Master Practitioner for Eating Disordes & Obesity.

To 2013 εισήχθη στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την απόκτηση του μεταπτυχιακού στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων.

Από το 2013 είναι επίσημος συνεργάτης του Πανελληνίου Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούωντες εν Δράσει» που διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις στη διατροφή σε ειδικές ομάδες ανθρώπων.

Από το 2014 αποτελεί επίσημο συνεργάτη του Πολιτιστικού Φορέα «ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ» παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη για την Υγιεινή και τη Διατροφή Επαγγελματιών Καλλιτεχνών σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Το 2015 μαζί με τον εξαίρετο και καταξιωμένο συνάδελφο και φίλο του, Κωνσταντίνο Ξένο αναλάβανε την υλοποίηση του προγράμματος MIS370545, υποέργο 2 «Ανάπτυξη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με το ρόλο του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική Ηλικία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2018 ανέλαβε την διατροφική υποστήριξη Καλλιτεχνών στα πλαίσια του προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», προγράμματος αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια και ημερίδες με ομιλίες του και παρουσιάσεις εργασιών.

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε δεκάδες συνέδρια και ημερίδες και από το 2003 συνεργάζεται με φορείς του Δημοσίου (Δήμους, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα διατροφής και διαιτολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek