Exemple

Νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανοίγουν τους Ορίζοντες του ΙΔΜΕ

Το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι συμμετέχει ως συμπράττων φορέας και υποστηρικτής δύο προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αλληλεγγύης:

  • «Young Active Citizens support Ecological Actions» @ https://karatasoupark.org
  • «KAIZEN Youth for HEALTH», (η ιστοσελίδα προγράμματος είναι υπό κατασκευή)

Τρόπος Εμπλοκής του ΙΔΜΕ

Εποπτεία Διατροφικής Συμπεριφοράς Εθελοντών και Συμβουλευτική Καθοδήγηση

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχουμε αναλάβει την διαιτητική παρακολούθηση των εθελοντών και κατάρτιση ειδικού διαιτολογίου σύμφωνα με τις διατροφικές απαιτήσεις του εθελοντή, σε συνάρτηση με την κινητική του δραστηριότητα και τα επιμέρους ιδιόμορφα χαρακτηριστικά κατά περίπτωση.

Το μέλος του ΙΔΜΕ που ανέλαβε την διαιτητική παρακολούθηση των εθελοντών είναι η Μπέσσυ Παγώνη (βλ. παρακάτω σχετικό βιογραφικό), για την οποία αντιστοιχεί και συγκεκριμένη αμοιβή, όπως ορίζεται από το πρόγραμμα.

Προβολή και Ανάδειξη της Διατροφικής Αγωγής ως Βασική Παράμετρος για την Ποιότητα Ζωής & την Αειφορία

Κατά τη διάρκεια αυτών των προγραμμάτων θα υλοποιηθούν δράσεις τοπικής ανάπτυξης στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας (δράσεις ανακύκλωσης, αναβάθμισης τοπικών πάρκων και υπαίθριων χώρων αναψυχής, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες συνδεόμενες με την προώθηση της ποιότητας ζωής και του βιώσιμου οικοσυστήματος κ.α.).

Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες δύναται να συμμετέχουν μέλη του ΙΔΜΕ συνεισφέροντας στα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και αναδεικνύοντας παράλληλα, θέματα αναφορικά με τη διατροφική υγιεινή, τη σύνθεση αλυσίδα από την παραγωγή στην κατανάλωση και σχετικές παράμετροι υγειονομικού και οικολογικού χαρακτήρα, κ.α.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην εθελοντική ομάδα αρωγής των αυτών των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης παρακαλώ να επικοινωνούν με τη γενική γραμματέα του ΙΔΜΕ, κα Νίκη Ανδρουλάκη, στο secretary@insr.gr. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν και σχετική βεβαίωση συμμετοχής από την εταιρική σύμπραξη.

CURRICULUM VITAE of the directly involved member of INSR

Η Βασιλική Παγώνη αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης και για 8 χρόνια διατηρούσε δικό της διαιτολογικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της διατροφικής εκπαίδευσης διδάσκοντας στα ΙΕΚ, και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ενώ παράλληλα πραγματοποιεί σεμινάρια υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων του ΕΦΕΤ σε εργαζόμενους στον επισιτιστικό κλάδο. 

Έχει συνεργαστεί με τοπικούς φορείς, σχολεία και ιδιώτες πραγματοποιώντας project με σκοπό την σωστή ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα υγιεινής διατροφής.

Τις χρονιές 2016-2018, ασχολήθηκε  με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Erasmus+ ευρωπαϊκού προγράμματος HealthEDU «Σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές στη διατροφική αγωγή στην νηπιακή και πρωτοβάθμια εκπαίδευση», στο οποίο συμμετείχαν 6 χώρες.

Το Νοέμβριο του 2020 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με κατεύθυνση τη Διατροφή και Δημόσια Υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek